Направете си перфектен маникюр у дома

Направете си перфектен маникюр у дома

Красивият маникюр кара всяка жена да се чувства по-елегантна. За да го постигнете обаче, не е задължително да се възползвате от услугите на професионалистите. Можете да направите и сами в домашни условия.

Осигурете си необходимите материали

За да направите сами маникюр у дома, ще имате нужда от лакочистител, лак за нокти, заздравител за нокти, пила, мека пила, инструменти за премахване на кожичките, нокторезачка.

Премахнете стария лак

Колебаете се дали да изберете лакочистител с ацетон, или без? Трябва да запомните, че  лакочистителите без ацетон са по-нежни към кожата, но тези с ацетон премахват лака по-бързо. Важно е да знаете това, тъй като не е препоръчително лакочистителите да имат продължителен контакт с кожата. Добре би било да премахнете старият лак поне ден преди самата процедура. Така ноктите ви ще имат възможност да „подишат“.

Оформете ноктите си

Изрежете ноктите си, ако е необходимо, а след това внимателно ги оформете. Чрез пила им придайте желаната от вас форма. Избягвайте обаче твърде грубите пили, както и металните. Бъдете внимателни, за да не увредите нокътните плочи.

Премахнете кожичките

Потопете ръцете си в топла вода и поставете няколко капки от шампоана си във водата. Имайте предвид обаче, че водата оказва голямо влияние върху кожата и ноктите, така че не дръжте ръцете си повече от три минути в нея.

След това идва ред на кожичките. Препоръчително е да използвате за тази цел специализирани клещи, а не ножичка, тъй като кожичките са много нежни и лесно биха могли да бъдат наранени. По-добре е да отделите повече внимание на тази процедура, отколкото да избързате и да проявите невнимание.

Изпилете ноктите си

Сега трябва да загладите ноктите си. Това можете да направите с мека пила. Тя ще направи ноктите ви не само по-гладки, но и по-лъскави. След това измийте ръцете си, тъй като по тях има останал слой прах от пиленето.

Пригответе се за лакиране

Сега е моментът, в който трябва да поставите основа за лак, за да предпазите ноктите от пигментите, съдържащи се в лака. Тя ще защити ноктите, затова не бива да се пренебрегва.

Първи слой лак

При нанасянето на лака е редно да следите за това линиите на ноктите да са равномерно очертани. Първоначално нанесете лака с четката  в средата, а след това и върху останалите две страни от всеки нокът. Четчицата не се поставя в самата основа, а малко над нея.

Втори слой лак

Той служи за изравняване на цвета. Стремете се да следвате очертанията на вече поставения слой.

Топ лак

Топ лакът се поставя, за да запечата двата слоя лак, както и за да придаде повече блясък на ноктите.

Крем за ръце

Намажете ръцете си обилно с крем, за да се хидратират. Той трябва да е съобразен с вашия тип кожа.

Това е всичко. Както сами можете да се убедите, не е никак трудно да го постигнете в домашни условия. Защо не опитате?

 

Източници:

Виж също

thumbnail
hover

Васил Атанасов фризьорски салон София

Името на Васил Атанасов се знае от всички . Доказал се професионалист в сфера...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Козметично студио Ninas’beauty Първомай

Козметично студио Ninas’beauty е място , на което да получите персонално отноше...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

20 идеи за маникюр за Баба...

Какво по-хубаво от това да посрещнете Баба Марта с тематичен маникюр? Предла...

  • Публикувано от bgstart

Остави коментар